Alla inlägg under april 2013

64.

Av Isabella - 7 april 2013 09:14

Yes, då sitter man och taggar. om 45 min blire distans med Torill igen. ska bli riktigt gött! Hoppas på fint väder, ingen blåst och bara njutning :)


Igår körde vi cirkel vi tre tjejer på gymmet. Valde att lägga upp det med 6 övningar á 1 min x 2, 15 sek vila mellan och ca 1 min vila mellan varven. sedan byta till 6 nya övningar och köra samma procedur igen :) Övningarna förstacirkeln var: Axelpress på balansboll, statisk rygglyft med rörelse, dips på låda, kettlebell sving, vandrande armhävning på bräda, benböj på bosu.

Andra cirkeln var: roddrag i plankan, situps/russian twist med boll, roddrag med stång, plankan, slå med tjocka rep, bicepscurl på bosu.


Vi hade kul, svettades och frustade. Precis som det ska vara! :) Kom överrens om att vi ska köra det fler gånger helt klart, lite lördagsnöje sådär ;) haha. Det kom en de sköna repliker från tjejerna, när vi halvvägs in på första varvet kör en övning så säger jag "30 kvar!" och Tess svarade "redan?!" så hör man Jessica muttra från sina armhävningar "Det var skottpeng på den kommentaren!". Sköningar :D

efter de jobbade jag 13-18.30, sedan knallade jag till Tess så gjorde vi mat och färgade håret. Filmmyste och så knallade jag hemöver igen vid tjugo över elva. En härlig kväll med kvalitétstid. Gillart!


Idag blir det jobb så fort jag kommit hem från löpningen och duschat ungefär. Sedan jobba till strax efter åtta ikväll. Efter det tar jag också helg, är ju ledig imorgon ;) höhö.


Hur ser er fantastiska söndag ut då? :)


Puss!

63.

Av Isabella - 6 april 2013 09:25

Så var det helt plötsligt lördag, en vecka efter påsk. vad hände där?! Tiden bara springer iväg och snart är det sommar och sol. Snart är det Bollnäsloppet och Stockholms marathon och även nu ska jag till och anmäla mig till Råda Ultra Natt i Lidköping samman med fina Jennie, de loppet är bara 6 dagar efter maran dessutom. Känns som en fin uppladdning ;) haha.


Jennie siktar dessutom på 62 km och jag får väl försöka hänga på så gott jag kan, jag menar, 62 km är låååångt, superlångt verkligen! Men vem vet, antingen så får det bära eller brista. Spännande ska det bli alla fall! :)


Nåväl, idag är det dags att jobba igen, kör ett lite länge pass än igår då det är 13-18.30 som gäller. Jobbar själv vilket inte är superkul men jag hoppas på trevliga kunder så man har något att göra alla fall :)


Ska köra styrka med Tessan och Jessica kl elva idag, göttans! Planen är att vi sätter ihop lite övningar och kör en slags cirkel för att kunna köra tillsammans utan att behöva stå och vänta på varandra vid maskinerna liksom :) Så jag tänkte någonting liknande; armhävningar, plankan i olika varianter, situps, upphopp, utfallssteg, leka med de stora repen, biceps med stång, dips och lite sådant. Kommer nog bli toppen, svettigt och bra! :D höhö. Naj, dags att kirra frukost nu så man är fullmatad med energi ;)


Puss!

62.

Av Isabella - 5 april 2013 13:36

 

nöjd tjej precis avklarat andra passet för dagen


Sedär ja! Nog kan man fixa det mesta bara man vill - eller hur?!

Jag har precis sprungit 14 km runt i Skövde där jag faktiskt lyckades snitta på 4.58 min/km vilket jag är grymt nöjd för med tanken på att jag har träningsvärk efter cirkeln, att jag körde intervaller + styrka bara 2½ innan denna runda så ^^,


Och ska man svettas så ska man göra det rejält! Jag tänker mig lite; kirra kallsup av eftersvetten så är du där. Jepp, jag lyckades idag. sweet.

Nu blir det dusch innan lunch och sedan work work 4 timmar, woho ;)

61.

Av Isabella - 5 april 2013 10:49

Första passet av två för dagen avklarade! Riktigt härlig start, mötte upp mamma och Nils på actic vid nio. Berättade för mamma om upplägget:

Intervaller, 5 st á 2 min sedan "cirkelträning" med 6 övningar.

Hon tittade lite förskräckt på mig men gick motvilligt med på det, så vi körde! Jag höll igen lite på intervallerna de två första och höll 4.28 min/km men sedan ökade jag och sista körde jag på 4 min/km för det var så kul! Mamma gjorde ett riktigt bra jobb eftersom hon sällan kör intervaller men jag tänkte att det är bra med omväxling liksom. Sedan när vi var tillräckligt svettiga knatade vi iväg och körde styrkedelen. 6 övningar; Vandrande armhävning på bräda, rotatorcuff, plankan med knä-arm, "spindeln" som mamma döpte övning där man står på alla fyra och tar diagonalt arm&ben och pressar uppåt, situps sedan rygglyft med rörelse. tre varv med tio reps per övning. Svettigt och härligt.


Mamma såg lite nöjd ut och sa "Kul att även du ser ansträngd ut", jaa vad ska man annars köra styrka för liksom?! :D och när vi var klar kom det fram en kund och utbrast "woow, du är svettig!" och kände på armen för att se om de verkligen var svett liksom? haha underbart! Kanske bäst man börjar visa sig lite i träningskläder där i gymmet oftare så folk inte tror man jobbar utan att träna liksom ;)


Nu är jag hem en sväng för att tagga om för löpning ute i solen sedan. Gosh som jag längtat! Tänkte ta mig en 15 kms runda, det blir lagom för att sedan hinna landa, duscha och äta lite innan jobbet kl 16 :) Känner mig bättre idag, lite halvseg men detta ska gå bra, det ligger ingen prestige i löpningen idag utan bara en mys-njut runda :)


Hur ser er fantastiska fredag ut då?! :)


Puss!

60.

Av Isabella - 4 april 2013 15:01

*muttrar* fick en släng av halsont när jag var ute tidigare så jag hoppade löpningen idag, känns trist men jag ska ta igen det imorgon, och på söndag med distansen. big time. Jag tänker att kroppen får återhämtning idag och sedan bara köööööötta liksom.


Ja det blir bra ^^

59.

Av Isabella - 4 april 2013 09:46

God förmiddag!

Nu är kursen avklarad och det är "bara" två prov kvar innan vi är utbildade instruktörer. Känns gött! Hur blev det med löpningen då? Jo.. jag har inte en sådan mage som klarar av att sitta still en hel dag utan att bli uppblåst, och till lunch fick vi "cesar sallad" = MASSA sallad, sånt där salladshuvud ni vet, lite cesarderessing, några krutonger och en liten liten kycklingfilé. 1. man blev inte mätt 2. det underlättade inte direkt magen.


Så när jag väl var hemma vid fem då omplanerade jag och körde backträning istället. Då hade jag nära hem om jag inte skulle fixa't. Och det var nog en väldigt bra plan, för när jag kom fram till backen och joggade upp första gången för att värma upp kände jag att energin inte riktigt fanns där. Så redan innan första rycket hade jag kompremissat med mig själv och sagt "åtta ryck, sedan är du klar, inte tio som vanligt" och åtta det blev. Sega, mjölksyriga, energitomma ryck. Men jag fixade det och var mycket nöjd efteråt!


Hem, duschade, fixade det sista i tvättstugan och bytte om för att knalla iväg och bli bjuden på middag - riktigt gott! Igår var det sedan dags för sista dagen på utbildningen, åter en dag med mycket stillasittande men lite bättre mat alla fall. Pasta med fläskfilégryta eller nå sånt. gott vare. Kl 16 slutade vi igår, då åt jag en aningen förstor proteinbar för jag var hungrig och skulle köra Cirkel kl 17.


Cirkeln var brutal! Bearwalk, bicepscurl, upphopp åt sidan runt i en fyrkant, kettlebells sving, dips, vandrande planka, spring upp och ned på bräda, "C" med stång, grodhopp framåt och bakåt, vandrande armhävning, rodd, sidohopp över bräda, ryggresning med vikt samt baklänges burpees. Efter första varvet viskade jag till Susanne "jag mår lite illa nu" och hon svarade "Bara att svälja tre ggr extra!" så jag svalde ned baren och körde. Gosse vilket härligt pass! Idag känner jag främst i rygg och mage, lite i armarna men inte så mycket som jag bävade för i benen.


Så planen idag är att jag ska till Tessan på lunch vid tolv, sedan ut och springa lite halvdistans och ikväll vankas det skräckfilm i Ryd. Wrong turn 5 ska vi kolla på, troligen lika sjuk som de 4 första :D haha. Så detta kommer bli en fantastisk torsdag, det känner jag ju på mig ;) Ja, jag gillar torsdagar! Det är fint väder ute också så man kanske ska passa på ut och gå en sväng :)


Vad ska ni göra denna fantastiska torsdag då? ;>


Puss!

58.

Av Isabella - 2 april 2013 07:47

God morgon världen!


Idag är första dagen av två med en kurs mot certifierad intruktör steg 1 actic. det är två heldagar där vi ska gå genom actics grundprinciper, intruktion i gymmet + lite annat smått och gott. Visst ska det bli kul med lite varation jämfört med jobbet så det är bara att tuta och köra. två heldagar, idag 9-17 imorgon 8-16.


Planen efter utbildningen idag är tvätta sedan löpning innan middag och mys :)


Gårdagen då, den blev bra! Först morgonlöpning ut till mamma, 5.44 km, sedan frukost och därefter ut på jogging 8.3 km innan jag kissade och drog hem. Så 19 km skrapade jag ihop då, mycket nöjd med detta! Efter de blev det jobb och sedan knallade jag till Tessan, kollade hennes nymöblerade lägenhet innan vi drog ut på en promenix i det fina kvällsvädret. Kom hem strax efter nio sedan toksomnade jag strax efter tio. En lyckad dag med andra ord :)


Och hörrni, visst känns det som om våren verkligen är på ingång nu va? dessutom i och med sommartiden så lyser ju solen längre på kvällen. Underbart! <3


Nu gör vi detta till en bra tisdag, snart helg igen för er som inte jobbar vill säga ;) Själv har jag ledigt på torsdag, det firas ju självklart med löpning sedan skräckfilmskväll i Ryd :D


Puss!

57.

Av Isabella - 1 april 2013 07:25

Hallå,

Nu är det dags att sätta fart, sätta upp mål för veckan och ta tag i kost och socker såhär efter påsken. Nu finns inga undanflykter eller anledningar till sockerfrossning som det blivit faktiskt. Jag har ganska mycket jobb och utbildning i veckan men ska ändå hinna med och träna en hel del har jag tänkt!

Planen:

Måndag: Jogga till mamma, äta frukost, jogga med henne sedan jogga hem innan jobb 14-18.30

Tisdag: Utbildning 9-17, springa 15 km

Onsdag: Utbildning 8-16, Cirkel 17-18

Torsdag: HELLEDIG! En tokig träningsvärk efter cirkeln ska mjukas upp med joggingrunda på 10 km

Fredag: Jobbar 16-20.30, springa 15 km

Lördag: Jobbar 14-18.30, styrketräning överkropp

Söndag: Jobbar 14-20.30, springa distans 20-25 km


SÅ kommer min vecka rent träningsmässigt se ut, sedan ska jag också koncentrera mig på kosten, börja skriva upp in och ut kcal. April är nu startad, det kommer bli grymt och jag ser fram emot många långa soliga löprundor för att lära upp kroppen dess belastning ;)


Är ni redo för april? Hur ser era planer ut? ;)


Btw så fick jag ju Sommartåget i påskägg av mamma och Nils. Underbart!! Jag är så superglad och hoppas med allt jag kan att Ida också kommer hänga på. Då blir det vår trio igen; Ida, Maria och jag


Puss!

Skapa flashcards